Željo ne da Kvesića ispod cijene: S Turcima ćemo se cjenkati, svaka marka je važna

Podijeli

U utakmici protiv iznenađujuće tvrdog malteškog predstavnika Balzana na Koševu, trenutno najskupljeg igrača našeg kluba, gledao je pomoćni trener Antalye, a kako je bio zadovoljan viđenim, turski klub je na Željinu adresu brže-bolje poslao ponudu od vrtoglavih 100.000 eura, kako ovakav igrač ne bi brzo nestao sa ” nogometne pijace”.

Kako su za BBP potvrdili prvi operativci Željezničara Mirsad Šiljak i Almir Gredić, to se neće desiti, jer je minimalna cijena 115.000 eura!

“Minimalna cijena je 115.000 eura”, kaže Gredić i dodaje:

“Možda je to njima skupo i ja ih razumijem, ipak su kupili Samuela Eto'oa i vjerovatno se istrošili, ali mi moramo voditi računa o našem budžetu, a nama tih 15.000 eura igra značajnu ulogu u, recimo, plaćanju vode ili struje”.

Gredić također navodi svoje lično iskustvo u komunikaciji s Turcima, koje mu je značajno pomoglo u ovim pregovorima:

“Turci se cjenkaju i ja to razumijem, vidio sam kako oni to rade kada sam vodio moju Nevenku u Kemer i kupovao joj tašne. Kada prođu evropske utakmice, možda se možemo s njima nagoditi na 107-8 hiljada, do tada nećemo razgovarati”.

Sa druge strane, naš izvor iz Turske nam govori da Antalyaspor, ukoliko ne dogovori transfer Kvesića, dovodi nekog novog igrača, a Željezničar ostaje bez ove značajne sume za transfer.

Jedina sreća u nesreći je što Kvesić ima ugovor na još pola godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.