Završena trakavica: Kvesić prešao u Tursku bez cjenkanja

Podijeli

Konačno je riješena enigma zvana Josip Kvesić, najskuplji eksponat našeg izloga i jedan od najboljih izdanaka “Željine djece”.

Naime, Kvesić će karijeru nastaviti u Antalyasporu, jednom od najpoznatijih turskih klubova (odmah iza Galatasaraya, Fenerbahcea, Besiktasa, Trabzona, Bursaspora, Sivasspora, Genclerbirligija i Gaziantepa). Naš klub je, na ime obeštećenja, inkasirao fantastičnih 100.000 eura.

Iako je Gredić obećavao da će se cjenkati do posljednje kapi znoja i borbenog Kvesića neće pustiti za manje od 115.000 eura, na kraju je ipak morao popustiti.

Očevici tvrde da je prelomni trenutak bio kada je ugledao kako rade prskalice za travu na Stadionu Pirota u Travniku pred početak utakmice Sarajevo – Drina. Gredić je tada uzviknuo: „Mi moramo imati vodu, bila ona topla ili hladna“.

Također, u isto vrijeme, Gredić je najavio i nastavak pregovora sa Turcima, ali ovaj put za prodaju nekih od poslovnih prostora na stadionu Grbavica, čim se utvrdi koji prostori su još uvijek u našem vlasništvu. Vjerujemo da će to biti još jedna značajna finansijska pobjeda našeg predsjednika.

Josipu želimo dugu i uspješnu karijeru i da se prodaje često kao Edin Džeko!

Baza Bez Poraza!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.