Srceparajuća storija o primanju: Veseli plavi dječak primio navijače i novinare u Gentu

Podijeli

Bivši fudbaleri Željezničara i igrači koji su ponikli u redovima ekipe s Grbavice – Nermin Zolotić i Haris Hajradinović – ugostili su u svom stanu u Gentu malobrojne novinare koji su stigli iz Sarajeva da prate treće ovosezonsko gostovanje Plavih u Evropi.

Nakon što je Željezničar apsolvirao prepreku zvanu Ferencvaroš i za protivnika dobio belgijski Standard iz Liegea, mladi fudbaleri koji svoj hljeb zarađuju u prvaku Belgije, ponudili su se da ugoste novinarske ekipe u svom stanu u trećem po veličini gradu u Belgiji.

Novinari iz tri sarajevska medija – Faktora, Sport Centra i portala Radiosarajevo.ba, te četiri navijača ekipe iz Zvorničke 27 nakon više od 20 sati vožnje, zastoja zbog udesa na njemačkom autoputu, stigli su u Liege i ispratili press konferenciju jedinog našeg preostalog predstavnika u Evropskoj ligi, sarajevskog Željezničara.

“Svi smo velika plava porodica”

S obzirom na to da je Gent od Liegea udaljen 160 kilometara, nakon odrađenog posla opet smo sjeli u automobil i nastavili ka Gentu. Tu nas je pola sata prije ponoći dočekao nasmijani plavi dječak s Grbavice i otvorio vrata svog stana u predgrađu Genta. Pokazao je još jednom svoju veličinu i skromnost.

“Želim da se prije svega zahvalim ovoj dvojici Željinih dječaka koji su nas srdačno dočekali i primili u svoj stan, iako neke od nas i ne poznaju. Pokazali su da smo mi svi jedna velika plava porodica i nadam se kako će u budućnosti imati više prilike za igru u prvaku Belgije”, rekao je navijač ekipe iz Zvorničke 27 Amer Džano.

Hajradinović i Zolotić bodrit će večeras s tribina stadiona Standarda iz Liegea svoj bivši klub. Istaknuli su kako im je bilo zadovoljstvo ugostiti svoje sugrađane u svom privremenom domu u Gentu. Kamo sreće da Bosna i Hercegovina ima više mladih sportista velikog srca, kao što su to Zolotić i Hajradinović.

Preuzeto bez intervencija s prijateljskog portala Radiosarajevo.ba, jer ni mi ne bismo bolje napisali.

3 komentara na “Srceparajuća storija o primanju: Veseli plavi dječak primio navijače i novinare u Gentu”

  1. divovi… na aparatima. glasnogovornica KCUS Biljana Jandrić javlja da je tokom ljeta krepalo 50 pitara. biće poravnati na mjestu gdje ukopavaju gradsku štenad.

  2. Divovi na aparatima. Kako javljaju mediji, 50 pitara je pocrkalo u toku ovog ljeta. Zajedničko za sve pacijente je bilo da su patili od ljubomore prema klubu plave boje.
    Biće ukopani u gradskoj štenariji, skupa s legendarnim lokonjom kluba Hasetom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.