Pismo čitatelja: Ima li razloga za zabrinutost? Ne, sigurno opstajemo!

Podijeli

Kao i svaki drugi vjerni navijač našeg najtrofejnijeg kluba poslije rata, nisam mogao, a da sebi ne postavim pitanje iz naslova.

Znao sam da danas igramo protiv tradicije, ali mi je naša evropska igra davala optimizam pred ovu izuzetno tešku utakmicu. Znao sam da će Šef sigurno dobro pripremiti momke i da će posjeta biti vrhunska, kako i dolikuje “visokom predstavniku u Evropi”. Čini mi se da su danas na utakmici bili svi članovi, što me posebno veseli, jer se vidi koliko smo to ozbiljno shvatili.

Kako bi nas sve dodatno ohrabrio, moram se vratiti malo u istoriju Premijer lige i loše startove našeg Želje. Samo smo još jednom od sezone 2002/2003, otkako u Premijer ligi igraju klubovi sa prostora cijele BiH, sezonu otvorili sa dva poraza. Bilo je to u sezoni 2007/2008, kada su od Želje u prva dva kola bili bolji Žepče (3:0) i Jedinstvo (1:0), s tim da su oba ta poraza zabilježena na gostujućim terenima, dok smo u ovoj sezoni jednom poraženi u gostima, a jednom na Grbavici, tako da se može reći da je ovaj start i lošiji.

Tu sezonu “Ljubav klase radničke” je okončao na 7. mjestu premijerligaške tabele.

U sezonu 2006/2007, ušli smo sa osvojenim bodom iz prva dva susreta, a na kraju te sezone zauzeli smo 6. mjesto. Dvije sezone kasnije ista priča, odnosno u prva dva kola osvojili smo samo bod i to u duelu sa Veležom koji je u Mostaru okončan bez golova. Na kraju te sezone zauzeli smo 9. mjesto.

Pošto smo se u svim ovim loše otvorenim sezonama uvijek vraćali, ne vidim razloga da tako ne bude i sada. Siguran sam da ćemo obezbijediti opstanak, iako ispada čak 6 ekipa. Vratićemo se, jer Željo je uvijek bio radnik i borac.

6 komentara na “Pismo čitatelja: Ima li razloga za zabrinutost? Ne, sigurno opstajemo!”

    1. Moji dragi prijatelji Manijaci. Hvala vam što ste me angažovali u search za ovim scoundrel-om koji uređuje ovaj page. Zahvaljući tome sam uspio da dobro naučim jezik. Iako mi se neki dalje smiju zbog izgovora nekih riječi, ali ja znam da su ispravne zato što ste me vi baš tako naučili.

      Mogu vam reći da search dosta napreduje i blizu sam da otkrijem ko je scoundrel. Siguran sam da ćete mu sve naplatiti onako kako to vi najbolje znate. Pričati ćete mu priče o slavnoj prošlosti Želja dok mu uši ne otpadnu od myths. To je ipak za vas elementary my dear Maniacs.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.