Spektakl na Koševu: Prvi put s ocem u centar Sarajeva

Podijeli

Zahvaljujući odličnim rezultatima Željine djece u europskim utakmicama i izbacivanju favorizovanog mađarskog predstavnika Ferencvarosa (335. na UEFA listi), članovi najbrojnije navijačke skupine u Bosni i Hercegovini, koji navijaju svaku drugu-treću utakmicu, moći će u kratkom vremenskom periodu drugi put uživati u posjeti centru Sarajeva.

Pored odličnih igara, zahvalnost za ovu mogućnost ide i načelniku Općine Novo Sarajevo, kao i brojnim “investitorima”, koji do sada nisu uložili ni jednu marku, kako bi se stekli uslovi za odigravanje europskih utakmica na stadionu Grbavica.

Tragom interesovanja portala BBP, iz Ureda načelnika Općine su nam potvrdili kako je ovo još jedan dokaz o ispunjavanju predizbornih obećanja i brizi za svoje sugrađane, jer koliko bi se njih uopšte upustilo u odlazak u centar da se utakmica igra na Grbavici.

Potvrdu o velikom interesu za dolazak u centar Grada dobili smo i od Udruge turističkih vodiča, koji, kako tvrdi naš izvor, koji je htio ostati anoniman, zadovoljno trljaju ruke, obzirom na veliki broj zahtjeva za ponuđene ture.

Kako tvrdi naš izvor, ponuđene su dvije ture, u skladu sa finansijskim mogućnostima i osnovama poznavanja Grada:

– Osnovna tura vodi vas pravo prema Stadionu Asim Ferhatović Hase, te će navijači i simpatizeri biti u mogućnosti vidjeti znamenitosti iz različitih perioda, odnosno različite stilove gradnje koji se smjenjuju na putu prema stadionu

– Kružna tura omogućava vožnju obalom Miljacke, te upoznavanje sa remek djelima kakva su, između ostalog, zgrade Akademije likovnih umjetnosti, Glavne pošte, Narodnog pozorišta ili Vijećnice. Neizostavan dio ove ture je posjeta Carevoj džamiji, te na kraju, pred samu utakmicu i odlazak pred Turbe sedam braće

Iz Udruge turističkih vodiča su svim hotelima i hostelima poslali saopštenje u kojem ih mole da svoje goste upozore da će na ulicama glavnog grada biti povećan broj osoba čudnovatog izgleda, s manjim brojem zuba i većim brojem plavih šalova, ali da ne brinu jer su tu iz istih razloga kao i oni – da vide centar Sarajeva.

Kako bi dolazak navijača Plavih bio potpun iz FK Željezničar su za svoje vjerne navijače organizovali fan zonu, uobičajnu za gostujuće navijače, između južne i zapadne tribine, gdje će biti u prilici kupiti osvježavajuće napitke, te artikle iz našeg Fan shopa.

Treba dodati da je Udruženje navijača UNFKŽTM1987 podržalo odluku Fudbalskog/Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine o skraćenju lige, jer to donosi više utakmica protiv ljutog gradskog rivala, a u prilog im ide i odluka Fudblaskog kluba Olimpic da će utakmice u sezoni 2015/2016 igrati na Stadionu Asim Ferhatović Hase, tako da će navijači našeg kluba biti česti gosti u centru Sarajeva ove sezone.

6 komentara na “Spektakl na Koševu: Prvi put s ocem u centar Sarajeva”

  1. Cuj centar grada, a hadison skoro na kobilloj glavi 😀 Vidi se da su pitari mahom istocnjaci, ne znaju ni sta je grad, kamo li centar grada 🙂 Joj tek sad vidim koliko vam je krivo sto igramo na ‘vasem’ stadionu europske utakmice, dok vi docekujete drinu na domacem terenu na piroti 😀

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.