Navijači Ferenca na Grbavici: Zašto smo digli desnu ruku?

Podijeli

Nakon bezbroj pokušaja pripadnika The Maniaksa, najbrojnije i nastarije navijačke grupe na Balkanu, da sklope prijateljstvo s drugom navijačkom grupom, to su konačno uspjeli s navijačima Ferencvarosa.

Lijepa fudbalska i navijačka priča nastavljena je i na utakmici sa Standardom iz Liježa na Koševu.

Grupa navijača iz Budimpešte je stigla u glavni grad BiH, a prije utakmice sa Standardom su posjetili Dolinu ćupova, hram aktuelnog viceprvaka naše zemlje, nesuđenog protivnika Reala u finalu Kupa UEFA i zamalo učesnika play-offa Evropske lige.

Fotografija napravljena na svetoj strani, po islamu odabranoj, na kojoj su navijači Ferenca digli desnu ruku, vrlo slično fašističkom pozdravu, preplavila je društvene mreže i zapalila bh. javnost.

Neki od navijača iz Mađarske su također primijećeni kako u gradu nose majice “Anti Antifa”.

Baza Bez Boda je pokušala saznati zašto su Mađari digli desnu ruku i jesu li zaista fašisti ili su samo proslavljali godišnjicu vojno-redarstvene akcije Oluja.

“Nije istina da smo fašisti. Stali smo da se slikamo na jugu kada smo ugledali nešto iznad šume. Nismo mogli vjerovati šta se dešava. Digli smo ruku kako bi fotografu pokazali leteće medvjediće”, rekao je Ištvan Fašislo za BBB.

Onda ništa, rekli bi…

Baza Bez Boda!

 

4 komentara na “Navijači Ferenca na Grbavici: Zašto smo digli desnu ruku?”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.