Džeko u Romi na posudbi: Na Grbavici zastave spuštene na pola koplja

Podijeli

Vijest da će Edin Džeko nakon tri godine iščekivanja napustiti Manchester City i potpisati ugovor s Romom obradovala je sve navijače našeg voljenog Želje, aktuelnog viceprvaka BiH, nesuđenog finaliste Kupa UEFA protiv Reala, zamalo učesnika play-offa Evropske lige i osvajača tri boda iz tri kola nove sezone Premijer lige BiH.

U našoj upravi već su počeli trljati ruke, a dio od pola miliona eura, koliko se očekuje od transfera, već je potrošen. Najoptimističniji su već najavili rekonstrukciju stadiona Grbavica i raspisivanje konkursa za izgradnju istočne tribine.

A onda se desilo nešto nevjerovatno.

Ugledna Sky Italia je objavila da će Džeko u Romu ustvari stići na jednogodišnju posudbu.

Uvijek poduzetni članovi uprave Plavih nisu sjedili skrštenih ruku pa su proglasili Dan žalosti. Zastave su spuštene na pola koplja, a muzika u objektima na stadionu će biti prigodnog karaktera. Uz klasike po izboru Ivice Osima, Straussa sa Grbavice, dozvoljeno je i puštanje hitova Ljube Aličića, koji je prije tačno devet godina održao koncert u Dolini ćupova.

BBP je tražila komentar predsjednika Želje Almira Gredića zvanog Eiffel, koji se nakon naših upornih poziva javio na telefon.

“Sumorno jutro nad gradom se budi
jutarnji prodavci na posao kreću
a ja kao prosjak niz ulicu hodam
ispruženom rukom tražim svoju sreću”, otpjevao nam je tužno Gredić jedan od najvećih Aličićevih hitova “Sumorno jutro”.

Džeko je svoju veliku sportsku karijeru počeo baš na Grbavici gdje je u dvije sezone u seniorskom timu postigao pet golova u 40 utakmica.

U fudbalskom svijetu je ostao zabilježen kao jedini igrač kojeg su navijači prozvali Dijamantom, nakon što su ga zvali Klocem.

7 komentara na “Džeko u Romi na posudbi: Na Grbavici zastave spuštene na pola koplja”

  1. Stvarno smo u nezgodnoj situaciji ali sta je tu je, prodali smo Bajica pa cemo pokriti ovo sto smo se uvalili.
    Daj boze da i malog Hadziahmetovica prodamo na kraju polusezone za kikiriki, jer nama ne trebaju talenti na dugorocno, treba nam brzi kes sad i odmah.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.