Uporan rad: Željo među elitom Premijer lige BiH

Podijeli

Uprkos nezadovoljstvu dijela navijača N/FK Željezničar statistika Premijer lige Bosne i Hercegovine pokazuje kako plavi s Grbavice spadaju u red klubova koji imaju najkonstantiju formu u posljednjih pet kola elitnog fudbalskog bh. takmičenja.

Da stručni štab predvođen Milomirom Odovićem tačno zna šta radi dokaz je i pogled na formu aktuelnog trećeplasiranog tima Premijer lige BiH, glavnog favorita za titulu prvaka ako padnu avioni Zrinjskog i Sarajeva, nesuđenog protivnika Reala iz Madrida u finalu Kupa UEFA, zamalo učesnika play-offa Evropske lige, rekordera po broju suspendovanih igrača zbog kupovine vina u granapu i jedinog sarajevskog prvoligaša koji je izgubio od etno sela, graničnog prelaza premijerligaša iz MZ Simin Han.

U posljednjih pet utakmica Željo je zabilježio dvije pobjede u nizu nakon čega su uslijedila tri uzastopna poraza. Dokaz je to konstantne forme na čemu je Odović insistirao po dolasku u Dolinu ćupova.

U ovoj statističkoj kategoriji, Željo se nalazi rame uz rame s drugim velikanima bh. fudbala poput Krupe koja također ima tri poraza u posljednja tri kola. Tu je naravno i Zvijezda 09, koja je u posljednjim pet utakmica upisala čak pet pobjeda.

Očekujemo da Uprava plavih s Grbavice unaprijed utvrđenim procedurama analizira formu ekipe i da ih adekvatno nagradi.

Da li će se to desiti, ostaje da se vidi.

Mi smo Željini, Željo je naš!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.