Milomir Odović na putu da obori svjetski rekord u spavanju

Podijeli

Šef stručnog štaba FK/NK Željezničar Milomir Odović na putu je da obori još jedan veliki rekord tokom svoje vladavine svlačionicom “plavih” s Grbavice.

Naime, zbog svoje razorne napadačke taktike među navijačima popularni “tenkista” je nakon nedjeljne utakmice s predstavnikom Mjesne zajednice Simin Han izjavio da je najbolje zaspati i nakon toga odlučiti o daljnjim koracima.

Od tada su prošla dva dana, 18 sati, 40 minuta i 30 sekundi, ali se Odović još uvijek nije probudio.

Redakcija portala “Ni milimetra” kontaktirala je američku Nacionalnu fondaciju za spavanje čiji su istraživači vrlo zainteresovani za posmatranje trenera “plavih” s Grbavice. Oni su u odgovoru našem portalu izjavili kako su ovakvi slučajevi zaista rijetki, ali da se dešavaju u situacijama kada ljudi izloženi stresu nemaju izlaz iz takve situacije.

Savjetovali su da Odović ne smije biti naglo probuđen, posebno ne glasnim skandiranjem i povicima “Oda odlazi” ili “uprava napolje” kao i da mora biti pod stalnim nadzorom ljekarskog tima i Željinog čovjeka za sve Dine Pekića.

Iz Ginisove knjige rekorda su saopćili kako će poslati komisiju koja će pratiti Odovića i utvrditi da li će biti ispunjeni svi uslovi za upis na slavnu listu svjetskih spavača.

Do naredne utakmice našeg Želje ostalo je još deset dana što Odoviću daje realne izglede da obori rekord mlade rumunke Cristiane, koja boluje od rijetke bolesti i uspjela je spavati čak 11 dana.

Odoviću, inače osvajaču Kupa Republike Srpske, držimo palčeve da donese svoj prvi trofej i u vitrine aktuelnog trećeplasiranog tima Premijer lige BiH, glavnog favorita za titulu prvaka ako padnu avioni Zrinjskog i Sarajeva, nesuđenog protivnika Reala iz Madrida u finalu Kupa UEFA, zamalo učesnika play-offa Evropske lige, rekordera po broju suspendovanih igrača zbog kupovine vina u granapu i jedinog sarajevskog prvoligaša koji je izgubio od etno sela, graničnog prelaza i premijerligaša iz MZ Simin Han.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.