Uprava FK/NK Željezničar suspendovala vođe navijača!

Podijeli

Nakon skandaloznog saopštenja UNFKŽTM87 najbolja uprava “plavih” od rata odlučila je, u skladu sa unaprijed utvrđenim procedurama, da suspenduje vođe navijača sa gradilišta južne tribine.

Iz izvora bliskih kolegi Hadžiću saznajemo da će navedenim vođama biti umanjena plata za mjesec oktobar. Još uvijek nije jasno šta će biti sa paušalom, plaćanjem prekršajnih kazni, te isplatom dnevnica, ali kako sada stoje stvari ukidanje navijačkih dnevnica će se pozitivno odraziti na budžet, te će se kasa kluba dodatno napuniti, što će biti pokazano u jednoj od sjajnih prezentacija na predstojećoj skupštini.

Kako saznajemo odluka o ukidanju dnevnica nije naišla na odobravanje jednog dijela publike, pa su iskoristili priliku i svoje nezadovoljstvo uskraćenim dnevnicama javno pokazali.

Pripadnici navijačke policije su najavili da će svoja prava tražiti putem sindikata, te zaprijetili štrajkom.

Prilikom konsultacija sa navijačima putem transparentnih anketa na internet forumima, odlučeno je da se da bezrezervna podrška ostalim tribinama, pa tako ostatak navijača na do sada izgrađenim tribinama, kao i onima na kojima su radovi u toku, ima zadatak da do kraja prvog dijela sezone časno i pošteno bodri Željezničar i ostavi “srce na tribinama” za grb i boje aktuelnog trećeplasiranog tima Premijer lige BiH, glavnog favorita za titulu prvaka ako padnu avioni Zrinjskog i Sarajeva, nesuđenog protivnika Reala iz Madrida u finalu Kupa UEFA, zamalo učesnika play-offa Evropske lige, rekordera po broju suspendovanih igrača zbog kupovine vina u granapu i jedinog sarajevskog prvoligaša koji je izgubio od etno sela, graničnog prelaza i premijerligaša iz MZ Simin Han.

Kontaktirali smo upravu “Tuborga” koja nije bila raspoložena za komentar, ali su naglasili da oni svoje obaveze prema virtuelnim navijačima sa platnog spiska redovno izmiruju.

3 komentara na “Uprava FK/NK Željezničar suspendovala vođe navijača!”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.