Žestoka konkurencija: Počela dodjela nagrada “Ranko Planinić”

Podijeli

Kraj jesenje polusezone i skori završetak kalendarske godine je idealno vrijeme za analizu učinjenog u proteklom periodu. Iako se to po rezulatima najbolje ne vidi, iza našeg NK/FK Željezničar ostaje još jedna uspješna polusezona obilježena rekordima. Uprkos niskim temperaturama, koje u pojedinim dijelovima grada padaju i do -15, najbolja uprava nakon rata ne sjedi skrštenih ruku niti zaboravlja svoje iskrene prijatelje. Kako se godina bliži kraju, tako je došlo vrijeme za dodjelu nagrada pojedincima koji su u proteklom periodu dali najveći doprinos našem radničkom kolektivu.

Prva u nizu nagrada, nazvana po čuvenom vrataru “plavih” Ranku Planiniću, dodjeljuje se po unaprijed utvrđenim procedurama najboljem asistentu. S obzirom na broj asistencija pred upravom je bio jako težak zadatak.

Za najboljeg asistenta jesenjeg dijela prvenstva izabran je Sabrija Topalović. Sjajna asistencija za kapitena Sulju Killera koja mu je obezbjedila ubjedljivu pobjedu ispred ostalih konkurenata ući će u anale fudbalske igre.

Sabrija Topalović – penal protiv GOŠK-a u Dolini ćupova

Najbolji odbrambeni igrač je Slađan Došlo koji je zatvorio sve puteve prema Vecinoj mreži. Slabašna ekipa Slobode nije imala nikakve šanse da priđe golu ili osvoji slobodan udarac pored stamenog Slađana.

Suspendovani Slađan Došlo – nedosuđeni jedanaesterac

Specijalna nagrada žirija biće uručena na predstojećoj skupštini iskusnom Ognjenu Valjiću za nemjerljiv doprinos igri aktuelnog četveroplasiranog tima Premijer lige BiH, glavnog favorita za titulu prvaka ukoliko avioni Zrinjskog i Sarajeva padnu na autobuse Mladosti, Širokog i Slobode, nesuđenog protivnika Reala iz Madrida u finalu Kupa UEFA, zamalo učesnika play-offa Evropske lige, rekordera po broju suspendovanih sudija te suspendovanih igrača zbog kupovine vina u granapu i jedinog sarajevskog prvoligaša koji je izgubio od etno sela, graničnog prelaza i premijerligaša iz MZ Simin Han.

Nadamo se i vjerujemo da će nagrada “Ranko Planinić” postati tradicionalna.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.